dag 16 - Reisverslag uit Grundträsk, Zweden van Susan Leppink - WaarBenJij.nu dag 16 - Reisverslag uit Grundträsk, Zweden van Susan Leppink - WaarBenJij.nu

dag 16

Blijf op de hoogte en volg Susan

10 Augustus 2015 | Zweden, Grundträsk

Dag 16

Om 9 uur hadden we de auto's ingepakt en hutje en huisje schoon.

Rond 9:15uur reden we naar Artic Husky Adventures. Hier hebben we de eigenaren ontmoet en kregen we een rondleiding. Ze zijn een erg mooi verblijf aan het bouwen en hebben (voornamelijk de winter) vele mooie excursies. Vissen, sneeuwscooter, quad (voor honden training najaar) noorderlicht en hondensleeën.
Deze mensen willen geen massa toerisme maar gewoon 1 groep van Max 6 personen. Als twee personen boeken dan komen er geen anderen bij, ze willen persoonlijke aandacht geven zodat iedereen het kan beleven. Het klonk erg leuk allemaal. In het hondenverblijf lieten ze 1 hond los en de rest werd enthousiast in hun grote hok. De honden luisterden perfect. Ze waren meteen stil en de ene hond ging op 1 commando direct zijn hok in. Mooie husky honden met mooie ogen. Nog even de sauna bekeken en de enorme hoeveelheid hout. Ze stookten 12m3 hout per winter. Ze hadden -46 graden meegemaakt. Het wordt er erg koud dus. Voor de sneeuwtochten hebben zij kleding en schoenen die warm zijn voor de gasten.

Na een half uur vertrokken we. Vooral veel bomen en weinig auto's op de weg. Zo konden we weer stoppen als er rendieren op de weg liepen. 10 rendieren totaal tegengekomen en 1 mega groot eland.

Voor de eland zijn we weer gekeerd. Op het laatste moment zagen we hem dus weer omkeren. En daarna nog een keer. Toen waren we het zat met keren op de weg. Auto in de berm langs de snelweg en even zoeken. Toen zag Marieke hem wegrennen. Jammer want hij was super groot. Mooi foto had dat kunnen zijn.

Tegen half 3 kwamen we met iets regen aan bij camping met de hutjes. Mooie ruime hutjes. Spelletjes gespeeld, gelezen, bij de camping rondgelopen en toen was het weer tijd om te koken. Aardappels,boontjes en gehaktbal.

'S avonds zagen we een alpensneeuwhaas op ons grasveld voor de foto hebben we daar nog even achteraan zitten vangen. Na de koffie hebben Erwin en ik in ons eigen hutje gezeten. Ik lekker Netflix gekeken en Erwin zijn spannende boek uitgelezen. Het was 9 graden toen we gingen slapen. Brrr
Morgen wordt zon voorspelt.